Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Se reduce perioada de carantină

Publicat: vineri, 7 Ianuarie 2022 , ora 16.55
Sursa foto: arhivă / romania-actualitati.ro
Sursa foto: arhivă / romania-actualitati.ro

Carantina pentru persoanele care vin din zonele roșii și pentru contacții bolnavilor confirmați cu COVID-19 se reduce la 5 zile pentru vaccinați și 10 pentru nevaccinați, informează Radio România Actualități.

Anunțul a fost făcut de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

“Avem reducerea perioadei de carantină, de la 14 zile la 5 zile pentru persoanele vaccinate, sau trecute prin boală în ultimele 180 de zile; reducerea perioadei de carantină de la 14 la 10 zile pentru persoanele nevaccinate, sau care nu au trecut prin boală în ultimele 180 de zile; introducerea măsurii carantinei cu privire la contacții direcți ai persoanelor confirmate pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, cu duratele prevăzute anterior; introducerea excepției de la carantină pentru persoanlul navigant maritim român și personalul care lucrează pe platformele fixe și mobile de extracție petrol și gaze în zone exclusiv economică a României”, a spus Raed Arafat.

La rândul său, șefa Centrului Național pentru Supravegherea și Controlul Bolilor Tranmisibile, Adriana Pistol, a precizat că măsura carantinării se aplică persoanelor sănătoase, iar cele care sunt diagnosticate cu COVID-19 stau în izolare 7 zile, dacă au o formă ușoară.

Textul integral al hotărârii, aici: Hotărârea nr. 2 din 07.01.2022

Radio România Actualități