Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

INTERVIU | Octavian Strunilă despre succesul „Complet Necunoscuți”

Publicat: luni, 10 Ianuarie 2022 , ora 13.03
Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

„Complet Necunoscuți” a fost lansat în cinematografe pe 24 septembrie. O lansare de gală a avut loc atunci și la Brașov, la Centrul Cultural Reduta, în condiții de pandemie, iar în prezent filmul rulează pe platforma online Netflix. Filmul este varianta românească a producției-record „Perfetti Sconosciuti”, de Paolo Genovese, re-ecranizată în peste 20 de țări. 

Regizorul și producătorul Octavian Strunilă a acordat un interviu pe această temă, în cadrul matinalului Radio România Brașov FM, realizat de Ștefan Cojocaru și Theodora Ghiorghiu.

Este un fenomen acest film, nu degeaba a intrat în Cartea Recordurilor, în 2019, pentru cel mai re-ecranizat film din lume. Am cumpărat drepturile de autor de la Paolo Genovese și am filmat în pandemie”, a povestit astăzi regizorul Octavian Strunilă.

Este primul film de lungmetraj în care m-am aventurat ca producător, regizor și scenarist. Îmi doresc să merg mai departe pe acest drum.”, a mărturisit acesta, în direct.

Filmul propune o temă universală, ce a putut fi adaptată cu ușurință: toată lumea are secrete, iar în ziua de azi, cele mai multe sunt ascunse chiar în telefonul mobil. Și de aici începe comedia... și drama. „Pe mine mă înspăimântă ideea că stau prea mult pe telefon. Subiectul filmului e extraordinar și cred că lumea de-asta vine la filmul ăsta. E o seară cu prietenii, care la o cină hotărăsc să scoată telefoanele pe masă și absolut tot ce primesc în seara respectivă, mesaje, mailuri trebuie să citească cu voce tare. Jocul acesta are o întorsătură foarte interesantă și ajunge să facă ravagii în căsătoriile și în prieteniile dintre ei. Eu am adaptat filmul și la problemele noastre, și la felul în care noi glumim, noi iubim, suntem geloși sau ne enervăm.

La nici o săptămână de la intrarea pe Netflix, a urcat în fruntea topului celor mai vizualizate filme în țara noastră, depășind „Don’t look up”, cu Leonardo DiCaprio. 

Despre filmările din pandemie, Octavian Strunilă a povestit că a fost foarte complicat pentru că în fiecare zi trebuia să facă teste Covid. „În fiecare zi trăiam cea mai mare emoție de pe pământ. Nu știu dacă am avut de la Bacalaureat încoace emoția pe care o aveam la testul respectiv. Orice îmbolnăvire a unui actor ne-ar fi distrus practic filmarea. Eu mă culcam noaptea și în loc să am emoții cu ziua de filmare, avea emoții în legătură cu testele Covid.

Despre „Complet Necunoscuți”, actorul și regizorul a spus că este „o comedie inteligentă, o comedie pentru oamenii care vor mai mult decât glume ușoare. E o comedie care naște din dramă și care o să vă schimbe percepția despre telefon, despre relații în general și despre film.

Puteți asculta interviul integral mai sus.

Sursa foto: Facebook


Radio Romania Brasov FM