Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Coaliția de guvernare ar putea relua discuțiile asupra obligativității Certificatului Verde la locul de muncă

Publicat: luni, 10 Ianuarie 2022 , ora 13.36
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov

Coaliția de guvernare ar putea relua, săptămâna aceasta, discuțiile asupra obligativității Certificatului Verde la locul de muncă. Este așteptată și o analiză a măsurilor luate pentru limitarea pandemiei și efectele acestora, informează Radio România Actualități. Modificarea legislației privind sprijinul acordat persoanelor afectate de creșterea prețurilor la energie s-ar putea afla, de asemenea, pe agenda coaliției.


Președintele PNL, Florin Cîțu, anunța că va solicita în coaliție prezentarea unei analize a măsurilor luate pentru a opri evoluția pandemiei, precum și impactul acestora. Cât privește Certificatul Verde la locul de muncă, Florin Cîțu a amintit că singurul proiect depus la parlament aparține PNL și că nimeni nu își asumă o altă variantă:


În acest moment, este singurul proiect pe care îl avem. Dacă altcineva depune un alt proiect în parlament, ne uităm la acela. Eu înțeleg, de la specialiști, că această măsură a Certificatului Verde ajută atât la creșterea numărului de persoane vaccinate, cât și la reducerea efectelor acestei pandemii, mergem cu el mai departe. Dacă președintele PSD, domnul Ciolacu, are și o altă soluție, sunt foarte deschis să vedem și altă soluție. Dar vă spun foarte clar: nicio soluție care vine și închide economia nu va susținută de PNL”.


În schimb, liderul PSD, Marcel Ciolacu, spunea că Certificatul COVID nu trebuie să fie singurul instrument de combatere a pandemiei și că, oricum, este cam târziu ca parlamentul să adopte acum un astfel de document.


În coaliție nu am ajuns la un consens în ceea ce privește Certificatul Verde, cu alte măsuri decât sunt cele prinse în ordonanță. Categoric, nici cu varianta PNL-ului de a obliga medicii să se vaccineze nu am fost de acord. Nu e singura măsură; sunt antiviralele. Cred că e un pic cam târziu să vii cu măsuri printr-un act legislativ. Nu știu când am mai avea timp să intervenim pentru acest val cinci”.


Liderii coaliției de guvernare vor să discute și despre modificările dorite de PSD la Legea compensării facturilor la energie, dar și despre stadiul reformelor incluse în PNRR.


Radio România Actualități