Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Propunere: "Săptămâna verde" în structura anului școlar

Publicat: marți, 11 Ianuarie 2022 , ora 20.00
Sursa foto: arhivă / radioconstanta.ro
Sursa foto: arhivă / radioconstanta.ro

În structura anului școlar ar putea exista în viitor o săptămână verde, în timpul căreia elevii să poată studia la cursuri susținute în natură efectele schimbărilor climatice asupra mediului, informează Radio România Actualități.

Propunerea a fost avansată astăzi de ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, cu prilejul lansării în dezbatere publică de către Administrația Prezidențială a raportului "Educația privind schimbările climatice și mediul în școli sustenabile".

“Găsesc că este o idee foarte bună ca în calendarul școlar, în structura anului școlar să integrăm - și susțin de pe acum această propunere - o săptămână verde în care elevii să poată ieși din școală și să înțeleagă, într-o manieră cât se poate de directă, în natură, care sunt efectele schimbărilor climatice, care sunt efectele generale asupra mediului, și cele bune și cele rele, pentru a putea face diferența și pentru a putea face alegeri inteligente. O săptămână «Școala verde»”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a asigurat că dezideratele din proiectul "România educată" vor fi aplicate integrat și vor include și conceptul de dezvoltare durabilă prin educație de mediu și prin conștientizarea importanței schimbărilor climatice.

Radio România Actualități