Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ministrul Sănătății despre medicamentele recomandate pentru COVID-19

Publicat: marți, 11 Ianuarie 2022 , ora 21.23
Sursa foto: romania-actualitati.ro
Sursa foto: romania-actualitati.ro

Autoritățile încearcă se găsească soluții pentru acordarea în ambulatoriu a medicamentului inovativ anti-COVID Favipiravir, un antiviral care poate scurta cu două-trei zile durata bolii, dar care nu influențează în niciun fel formele complicate - a explicat astăzi ministrul sănătății, Alexandru Rafila.

El a menționat că în cazul Arbidolului, un medicament antiviral care este foarte mult mediatizat, nu există la nivel global niciun studiu care să arate că influențează în vreun fel infecția cu noul coronavirus, și de aceea Comisia de boli infecțioase a Ministerului Sănătății nu poate recomanda utilizarea acestuia.

În acest moment, țara noastră are una dintre cele mai rapide creșteri ale numărului de cazuri noi de COVID-19 din Europa. Potrivit Radio România Actualități, astăzi au fost raportate 8.800 de cazuri - mai mult decât dublu față de ieri (vezi aici).

Institutul Național de Sănătate Publică a confirmat transmiterea comunitară a variantei Omicron la nivel național (informații aici).

Radio România Actualități