Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Plafonarea și compensarea facturilor la energie, soluții pe termen scurt, spune președintele PNL, Florin Cîțu

Publicat: miercuri, 12 Ianuarie 2022 , ora 13.41
Sursa foto: arhivă / romania-actualitati.ro
Sursa foto: arhivă / romania-actualitati.ro

Președintele PNL, Florin Cîțu, susține că plafonarea și compensarea facturilor la energia electrică și gazele naturale reprezintă doar soluții pe termen scurt.

Într-un interviu online, liderul liberal a precizat că trebuie căutate măsuri care să funcționeze pe termen lung, întrucât, în opinia sa, prețurile la utilități vor continua să crească și după luna martie, informează Radio România Actualități.

“Dinamica prețurilor nu va scădea așa de rapid după martie, și, oricât am vrea noi, nu vom avea bani la buget să dăm tuturor în fiecare lună bani să-și plătească facturile și persoane fizice și companii. Și atunci care sunt soluțiile pentru termen lung? Extinderea capacității de producție - și aici este vital ca legea offshore să fie trecută prin parlament în prima sesiune și, bineînțeles, de a crește interconectivitatea ca România să poată să importe, dacă e nevoie, energie mai ieftină din altă parte, mai rapid”, a precizat Florin Cîțu.

Radio România Actualități