Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Când trec elevii în online. Noi criterii pentru suspendarea cursurilor cu prezență fizică

Publicat: luni, 17 Ianuarie 2022 , ora 9.53
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov

Semestrul al doilea școlar a început astăzi cu toți copiii în clasă, indiferent de rata de incidență a localității în care se află unitatea de învățământ și fără a se mai ține cont de procentul personalului vaccinat anti-COVID.

Ministerele Educației și Sănătății au emis un ordin comun care stabilește noi criterii pentru suspendarea cursurilor cu prezență fizică.

„În primul rând, pragul de 75% din perspectiva ocupării paturilor destinate pacienților COVID într-un județ. (...) Se intră în online când rata de ocupare a paturilor COVID trece de 75% și se revine cu prezentă fizică atunci când coboară rata de ocupare la 70%. Acest lucru, așa cum am spus, se judecă la nivel de județ, se raportează la ziua de joi, Ministerul Sănătății și direcțiile de sănătate publică vor afișa în fiecare săptămână, în ziua de joi rata de ocupare a paturilor COVID”, a explicat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Radio România Actualități.

De asemenea, cursurile cu prezență fizică vor fi suspendate atunci când apar trei cazuri într-o clasă sau într-o grupă, într-o perioadă consecutivă de șapte zile, iar atunci când jumătate din clasele unei școli intră în online, întreaga unitate de învățământ intră în online, a adăugat ministrul Educației.

Cu privire la teste de depistare a coronavirusului în școli, ministrul Sorin Cîmpeanu a precizat că acestea ar putea ajunge, totuși, la elevi, spre finalul lunii.

Radio România Brașov FM