Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Platformă online în sprijinul celor care vor să reclame posibile cazuri de trafic de persoane

Publicat: luni, 17 Ianuarie 2022 , ora 17.15
Sursa foto: www.eliberare.com
Sursa foto: www.eliberare.com

Cei care vor să reclame posibile cazuri de trafic de persoane o pot face și prin intermediul unei platforme online, realizată de Asociația eLiberare, informează Radio România Actualități. Organizația neguvernamentală pune la dispoziție și un număr de telefon unde se pot sesiza cazurile de acest gen.

Prin Centrul de Detectare și Notificare a Cazurilor de trafic de Persoane, asociația își propune, pe de o parte, să informeze oamenii cu privire la semnele traficului de persoane, dar și să vină în sprijinul celor care se pot afla în astfel de situații, or exploatate sexual sau prin muncă.

Știm de ani de zile că victimele traficului de persoane sunt ascunde sub ochii noștri, pentru că de cele mai multe ori vedem semne, dar nu ne dăm seama că acestea ar putea de fapt să ascundă sub ochii noștri o victimă. Și, atunci, am creat acest centru în București, tocmai pentru a sta la dispoziția cetățenilor care văd anumite semne și li se par suspicioase, poate unii dintre ei nu au curaj să meragă direct la Poliție, poate nu-și dau seama dacă într-adevăr ceea ce văd sunt chestiuni problematice și, atunci, centrul nostru vine tocmai în întâmpinarea acestor nevoi, de a discuta, pe de o parte, cu cetățenii, dar și cu persoane poate care se autoidentifică într-o situație de exploatare”, a spus Lordeana Urzică Mirea, reprezentantul Asociației eLiberare.

Peste 1.200 de persoane au fost acuzate, în 2021, de procurori, de trafic de persoane, și 175 au fost condamnate definitiv pentru această infracțiune, potrivit datelor Ministerului Justiției.

Mai multe informații găsiți pe pagina de internet a Asociației eLiberare.

Totodată, aceste cazuri pot fi semnalate și la call-centerul gratuit al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, la numărul 0800.800.678.



Radio România Actualități