Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Atenție la mesajele primite pe telefon! Puteți deveni victima hoților!

Publicat: miercuri, 19 Ianuarie 2022 , ora 14.04

Nu accesați linkul primit prin mesaj de tip sms prin care sunteți anunțați că pachetele prin curier rapid nu vă pot fi livrate, mai ales când nu așteptați astfel de pachete, este avertismentul Directoratului Național de Securitate Cibernetică.

În spatele acestui mesaj se află o tentativă de atac tip phishing, o încercare a atacatorilor de a extrage date sensibile de la utilizatorii de telefoane mobile, în special date financiar-bancare.

Pentru a vă proteja de acest tip de amenințare, specialiștii în securitate cibernetică recomandă evitarea deschiderii atașamentelor provenite din surse necunoscute și verificarea periodică a permisiunilor aplicațiilor mobile. De asemenea, să fie utilizate programele antivirus și să fie actualizate constant.

Dacă realizați că ați căzut victimă acestui tip de atac evitați cu orice preț autentificarea pe conturi fără a realiza o resetare din fabrică a dispozitivului sau recuperarea datelor dintr-un backup creat după instalarea aplicației malițioase.



Camelia Vlad