Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Rusia a cerut retragerea trupelor NATO din România și Bulgaria. Interviu cu analistul politic Florian Bichir (AUDIO)

Publicat: vineri, 21 Ianuarie 2022 , ora 16.37
Sursa foto: RADOR
Sursa foto: RADOR
Interviu cu Florian Bichir la emisiunea Pulsul Zilei cu Florin Pop, Radio România Brașov FM

Printre garanțiile de securitate pe care Rusia le-a cerut Occidentului se numără retragerea trupelor NATO din România. Moscova a solicitat NATO să își oprească expansiunea și să revină la granițele din 1997.

Analistul politic Florin Bichir a declarat, la Radio România Brașov FM, la emisiunea Pulsul Zilei cu Florin Pop (audio atașat) că ar fi vorba despre un joc diplomatic al rușilor:

„E un șantaj tipic rusesc de a pune presiune pe occidentali, de a se juca și cu gazele. E un joc foarte bun diplomatic. Sunt foarte buni rușii și întotdeauna ei negociază maximal, e stilul lor arhicunoscut în diplomație. Ce-i drept, negociezi, tu pari fericit că, vezi Doamne, ai câștigat, dar ei de fapt și-au atins scopul. Nu se va întâmpla asta, cu siguranță, n-o să plece americanii din România. Avem baze la Deveselu, la Kogălniceanu, suntem țară membră NATO”.

Președintele Klaus Iohannis a convocat, pentru miercurea viitoare, ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării pentru a discuta situația de securitate în Zona Extinsă a Mării Negre și pe Flancul Estic al NATO și măsuri privind dezvoltarea capacităților de răspuns la noile provocări ale mediului de securitate.


Monica Neacșu, Florin Pop