Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Proiectul ordonanței de urgență privind noile măsuri de compensare a creșterii prețurilor la energie electrică și la gazele naturale, în dezbatere publică

Publicat: sâmbătă, 22 Ianuarie 2022 , ora 6.20
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Ministerul Energiei a pus în dezbatere publică proiectul ordonanței de urgență privind noile măsuri de compensare a creșterii prețurilor la energie electrică și la gazele naturale, aplicabile de luna viitoare.

Potrivit Radio România Actualități, de la 1 februarie, plafonul la energia electrică pentru consumatorii casnici va fi de 0,8 lei pe kWh și de 0,31 lei pe kWh la gaze naturale. Cât privește compensarea sau reducerea din factură la energie, ea va fi de 0,29 lei pe kWh, dacă va încadrați la un consum de 500 kW pe lună.

Totodată, veți putea beneficia de o reducere de cel mult 40% din prețul gazelor naturale dacă vă încadrați într-un consum mediu de 300 metri cubi pe lună. Limita de consum pentru întreg sezonul rece este de 1.500 metri cubi față de 1.000, cât era până acum.

În perioada 1 februarie - 31 martie vor beneficia de sprijin, potrivit ordonanței puse în dezbatere, și consumatorii noncasnici, adică IMM-urile, pentru care plafonul la energie va fi de un leu kWh, iar la gaze naturale de 0,37 lei pe kWh.

Ordonanța de urgență privind stabilirea unei scheme de compensare pentru consumul de energie electrică și gaze naturale pentru sezonul rece urmează să fie adoptată de Guvern într-o ședință viitoare.

Radio România Actualități