Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

România renunță la împărțirea statelor pe liste în funcție de incidență. Noi decizii privind carantina persoanelor care sosesc în țară

Publicat: luni, 31 Ianuarie 2022 , ora 16.22

România renunță la împărțirea statelor pe liste în funcție de incidența cazurilor de COVID-19, informează Radio România Actualități. Persoanele care intră în țara noastră vor sta cinci zile în carantină, indiferent de unde sosesc, dacă nu prezintă dovada vaccinării, trecerii prin boală sau un test PCR negativ făcut în ultimele 24 de ore.

Această decizie a fost luată astăzi de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, care a mai stabilit și carantina de cinci zile pentru persoanele care intră în contact cu un bolnav de COVID-19 chiar dacă sunt vaccinate.

„Exceptate sunt persoanele care au trecut prin boală și care au maxim 90 de zile de la terminarea perioadei de izolare, și atunci ei nu se mai carantinează la contactul direct. În rest, persoanele care intră în contact direct conform definiției de caz vor fi carantinate cinci zile, chiar dacă persoanele respective sunt vaccinate”, a explicat secretarul de stat Raed Arafat.



Radio România Actualități