Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Atenție pe social media! Atacatorii continuă să se folosească de conturi compromise pentru a lansa atacuri de tip phishing

Publicat: marți, 1 Februarie 2022 , ora 15.17
Sursa foto: arhivă / pixabay.com
Sursa foto: arhivă / pixabay.com

Atenție pe social media! Atacatorii continuă să se folosească de conturi compromise pentru a lansa atacuri de tip phishing, avertizează Directoratul Național de Securitate Cibernetică.

Tehnica preferată este etichetarea unui cont de utilizator sau a unei pagini cu trimitere către un brand cunoscut. Acestea vor conține un text capcană, menit să convingă utilizatorul să dea click pe un link și să își completeze datele personale. Printre motivele invocate, închiderea contului, promisiunea unor câștiguri rapide, promoții incredibile.

Pentru a nu deveni victima acestui tip de atac, este bine să verificați cu atenție pagina de social media care publică astfel de mesaje, sau domeniul link-ului pe care urmează să îl accesați. Totodată, atunci când nu sunteți siguri, introduceți manual adresa site-ului dorit în browserul cu care navigați pe internet.

Cel mai important, evitați să furnizați datele personale, financiare sau de autentificare, dacă nu sunteți siguri că pagina pe care o accesați este una oficială, mai transmit specialiștii DNSC.

Sursa: AGERPRES

Radio România Brașov FM