Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Brașovenii își pot spune punctul de vedere cu privire la modul de desfășurare a evenimentelor din oraș până pe 7 februarie

Publicat: marți, 1 Februarie 2022 , ora 16.38
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Municipalitatea a prelungit termenul până la care brașovenii își pot spune punctul de vedere cu privire la modul în care ar trebui să se deruleze activitățile comerciale, evenimentele sau târgurile pe domeniul public. Noua dată limită este 7 februarie.

Primăria a luat această decizie având în vedere propunerile făcute până acum, dar și modificările apărute la proiectul care reglemenetează aspectul teraselor din centrul istoric sau ce tipuri de produse pot fi vândute pe domeniul public.

"Mă bucur că acest proiect de regulament a trezit atât interes din partea cetățenilor, dar și a agenților economici și organizatorilor de evenimente. Având în vedere că parte dintre propunerile venite au fost introduse în proiectul de regulament, am luat decizia de a le da posibilitatea brașovenilor de a se pronunța și pe forma actualizată, mai ales că legea transparenței impune un număr minim de zile în care cetățenii pot face propuneri, nu un număr maxim. În noua forma a regulamentului am definit mult mai detaliat zonele în care se pot desfășura activități comerciale și evenimente. Centrul istoric a fost împărțit în mai multe zone de interes (...) Am detaliat componența Comisiei tehnice pentru evenimente și am prevăzut posibilitatea organizării de târguri meșteșugărești în alte zone decât promenada de la Parcul Titulescu”, a declarat primarul Allen Coliban.

În noua formă a regulamentului, orașul a fost împărțit în 12 zone, majoritatea din centrul istoric. Pentru fiecare zonă sunt stabilite activitățile comerciale care se pot desfășura acolo, de exemplu, comerț stradal de mic detaliu, activități culturale/artistice/sportive, activitățile de promovare sau de agrement etc.

Brașovenii pot transmite propuneri de completare sau modificare a proiectului de regulament către Primăria Brașov, prin e-mail: infopublice@brasovcity.ro, sau prin intermediul Centrului de Informații pentru Cetățeni.

Propunerile pot fi depuse și online, aici: Formular

Citește și: Evenimentele din oraș, aprobate de viitoarea Comisie de evenimente a Primăriei



Radio România Brașov FM