Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Grecia simplifică modalitatea de intrare în țară a turiștilor

Publicat: luni, 7 Februarie 2022 , ora 13.31
Sursa foto: arhivă / Radio România Brașov FM
Sursa foto: arhivă / Radio România Brașov FM

De astăzi, Grecia, care mizează pe o deschidere timpurie a turismului, simplifică viața străinilor care intră în țară, informează Radio România Actualități.

Ministrul turismului, Vassilis Kikilias, a declarat, sâmbătă, că Grecia se pregătește să primească vizitatorii sezonului estival mai devreme, începând cu data de 1 martie.

În acest context, intrarea pe teritoriul Greciei pentru cei care au certificat Covid-19 european activ se va face fără prezentarea rezultatul unui test rapid antigen negativ.

Decizia vine în perspectiva sporirii fluxurilor turistice către Grecia pentru cetățenii cu certificat european activ și facilitează planificarea călătoriei în Grecia pentru potențialii vizitatori.

Pentru persoanele care nu dețin însă un certificat Covid european activ, intrarea pe teritoriul Greciei se permite fie prin prezentarea rezultatului negativ al unui test PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 efectuat cu maxim 72 de ore anterior intrării pe teritoriul Republicii Elene, fie prezentând rezultatul unui test rapid antigen negativ, care să fi fost recoltat cu maxim 24 de ore anterior intrării în Grecia. Documentul, care atestă rezultatul negativ, poate fi emis sau tradus într-una din limbile: greacă, engleză, spaniolă, italiană, germană, franceză sau rusă.

La fel ca rezidenții din Grecia și vizitatorii străin sunt obligați să poarte o mască de înaltă protecție sau, alternativ, o mască dublă chirurgicală sau textilă în toate spațiile exterioare și interioare.


Radio România Actualități