Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Unitățile medicale dețin cantități suficiente de medicație antivirală pentru pacienții Covid, potrivit Ministerului Sănătății

Publicat: miercuri, 9 Februarie 2022 , ora 16.21
Sursa foto: arhivă / romania-actualitati.ro
Sursa foto: arhivă / romania-actualitati.ro

Spitalele și centrele de evaluare ambulatorie pentru pacienții COVID-19 dețin cantități suficiente de medicație antivirală, informează Ministerul Sănătății.

Până acum, 500 de pacienți din totalul de aproape 11.600 evaluați în centre de evaluare la nivel național au primit gratuit tratamentul antiviral inovativ MOLNUPIRAVIR, primul medicament specific cu administrare orală anti COVID-19 aprobat pentru persoanele cu risc de a dezvolta o formă severă a bolii.

Autoritățile precizează că este disponibil și medicamentul antiviral FAVIPIRAVIR, recomandat ca alternativă terapeutică pentru formele ușoare sau medii de infectare cu coronavirus. Acesta se gasește atât în centrele ambulatorii și în spitale, precum și în 153 de farmacii cu circuit deschis.

Radio România Actualități