Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Tarife reduse în roaming și pentru apeluri internaționale între România și Republica Moldova

Publicat: vineri, 11 Februarie 2022 , ora 16.42
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Acordul privind reducerea tarifelor de furnizare a serviciilor de roaming internațional și a celor de apeluri internaționale între România și Republica Moldova a fost semnat astăzi, informează Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM).

Semnarea acestui acord este o încununare a eforturilor continue ale autorităților ambelor state din ultimii ani. Ne bucurăm că ne-am atins acest deziderat și că utilizatorii de servicii de comunicații electronice din cele două state vor putea comunica la tarife cât mai apropiate de cele naționale”, a declarat Vlad Ștefan Stoica, președintele ANCOM.

Potrivit documentului, vor fi reduse tarifele de furnizare a serviciilor de roaming internațional: voce, SMS și date, respectiv a celor de apeluri internaționale între cele două state.

„Acordul intră în vigoare imediat după schimbul de note privind finalizarea procedurilor naționale necesare (...) Fiecare parte se va asigura, în conformitate cu legislația națională, că operatorii de rețele din propria jurisdicție negociază cu bună-credință cu orice solicitant condițiile tehnice și comerciale de furnizare a următoarelor servicii:

  • de interconectare în vederea terminării în propria rețea a apelurilor și SMS-urilor provenite de la numere din statul celeilalte părți,

  • de tranzit internațional de apeluri și SMS-uri provenite de la numere din statul celeilalte părți către rețele din propriul stat”, se arată într-un comunicat ANCOM.



Radio România Brașov FM