Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Alături de „cosmonauți”, la computerul tomograf din Spitalul de Copii Brașov

Publicat: luni, 14 Februarie 2022 , ora 12.45
Sursa foto: Facebook / Nicolescu Carmina
Sursa foto: Facebook / Nicolescu Carmina

Noua secție de Radiologie și Imagistică a Spitalului de Copii Brașov este de-acum mai prietenoasă cu micii pacienți, datorită personajelor de poveste desenate pe pereți, zilele trecute, de un grup de voluntari.

Au lucrat peste 30 de voluntari, oameni cu suflet. Scopul este ca acești copii, atunci când ajung acolo, să fie distrași de ceva bun, pozitiv, colorat, să nu se gândească la durere sau de ce au venit acolo”, a spus inițiatorul acțiunii, Carmina Nicolescu.

Copiii care trebuie să facă investigațiile de specialitate la computerul tomograf vor pătrunde, imaginar, într-o lume a cosmonauților, pentru că tema aleasă și ilustrată pentru această secție de imagistică este Universul.

Computerul tomograf are forma de navetă spațială. Copiii nu intră într-un aparat care le investighează problemele, ci într-o navetă spațială, într-o poveste. La ecografie, pe lângă desenele foarte frumoase - cosmonauți fetițe și băieți - vom monta un proiector cu steluțe pe tavan, pentru ca ei sa aibă imaginea universului”, a adăugat Carmina Nicolescu.

Poveștile pictate pe pereții Spitalului de Copii Brașov au fost începute în anul 2015, atunci când inițiatoarea proiectului și-a dus acolo copilul pentru investigații medicale și a dat cu ochii de pereții albi, austeri. Acela a fost momentul în care a simțit nevoia să aducă bucurie și culoare spațiilor în care sunt consultați micuții. Astfel, rând pe rând, fiecare secție a spitalului a prins viață cu ajutorul celor mai îndrăgite personaje de basm.

Sursa foto: Facebook / Nicolescu Carmina

Camelia Vlad