Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Pandemia nu a trecut, avertizează medicii, pe fondul discuțiilor despre relaxarea restricțiilor

Publicat: vineri, 18 Februarie 2022 , ora 9.00
Sursa foto: arhivă / Radio România Brașov FM
Sursa foto: arhivă / Radio România Brașov FM

Pandemia nu a trecut, avertizează medicii, pe fondul discuțiilor despre relaxarea restricțiilor. Cu peste 15.000 de persoane depistate pozitiv în doar o zi și aproape 11.000 de pacienți internați cu COVID-19, nu este momentul să renunțăm la măsurile de protecție.

Directorul medical al institutului "Matei Balș" din Capitală, doctorul Adrian Marinescu, atrage atenția că este nevoie să dăm dovadă de precauție în următoarele săptămâni:

“În Institut ajungem să avem și 400 de oameni care se prezintă în fiecare zi fie la Camera de Primiri Urgențe, fie la Centrul de Evaluare. E adevărat, cei mai mulți au forme ușoare, dar, totuși, un anumit procent, mai ales pacienții vulnerabili, au nevoie de internare, au complicații, ajung chiar și la terapie intensivă. Deci, atenție, lucrurile nu sunt închise. Că e o scădere, că avem o medie la nivelul unei săptămâni și ne arată totuși că suntem pe un trend descendent e o altă discuție, dar lucrurile nu sunt încă închise. Și atunci e clar că ar trebui, ca pe următoarele 2-3 săptămâni, încă să fim atenți. În terapie intensivă, lucrurile nu sunt rezolvate, să nu uităm că pacienții critici au perioade lungi de internare, de câteva luni, și evoluția pentru ei este mai mult decât imprevizibilă. Deci mai avem de muncă de acum încolo”.

Potrivit Radio România Actualități, autoritățile estimează că peste 2-3 săptămâni s-ar putea lua primele măsuri de relaxare a restricțiilor, cu condiția ca numărul cazurilor noi diagnosticate zilnic și cel al bolnavilor care au nevoie de internare să scadă semnificativ.

Radio România Actualități