Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Liderii coaliției de guvernare vor analiza un pachet de măsuri pentru reducerea prețurilor la energie

Publicat: marți, 22 Februarie 2022 , ora 8.44
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

O întâlnire a liderilor coaliției de guvernare este anunțată în această dimineață pentru a discuta un pachet de măsuri pentru reducerea prețurilor la energie, propus de guvern.

Miniștrii de resort și premierul Nicolae Ciucă au căutat aseară soluții care să protejeze consumatorii și după 1 aprilie.

Potrivit Radio România Actualități, variantele luate în calcul includ reducerea TVA la gazele naturale și la curent și supraimpozitarea veniturilor excepționale ale distribuitorilor și producătorilor, iar pe termen mai lung, un plan național de investiții care să asigure independența energetică a țării.

Ar putea fi anunțată și înjumătățirea accizei la combustibili, ceea ce ar diminua prețurile la pompă cu mai mult de 1 leu pe litru.

Toate acestea ar urma să reducă presiunea pe salariile românilor și, inclusiv, să scadă inflația, care deja afectează economia.

Radio România Actualități