Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Partidele din coaliția de guvernare au convenit ca acciza la combustibil să scadă temporar cu 50%

Publicat: miercuri, 23 Februarie 2022 , ora 11.31
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Partidele din coaliția de guvernare au convenit, ieri, ca acciza la combustibil să scadă temporar cu 50%. Măsura reduce cu 1 leu prețul carburanților la pompă, a spus ministrul finanțelor, Adrian Câciu.

Potrivit Radio România Actualități, propunerea a fost susținută de social-democrați, iar liderul PSD, Marcel Ciolacu, a precizat că soluția este menită să oprească valul de scumpiri.

La rândul său, liderul liberal Florin Cîțu a menționat că, de principiu, PNL este de acord cu reduceri de taxe accize, impozite și contribuții și orice înseamnă reducerea poverii fiscale. El a adăugat însă că dacă nu scade prețul la pompă cineva trebuie să își asume acest lucru.

Tot ieri, PNL, PSD și UDMR au stabilit ca măsurile de compensare a facturilor la energie electrică și gaze naturale să se aplice și în luna aprilie.

Radio România Actualități