Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Când va introduce România noile cărți de identitate electronice

Publicat: miercuri, 23 Februarie 2022 , ora 13.47
Sursa foto: RADOR
Sursa foto: RADOR

Din ultimul trimestru al anului 2024, România va trebui să introducă noile cărți de identitate electronice. Anunțul a fost făcut de ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Marcel Boloș.

Ce înseamnă aceasta pentru cetățeni a explicat șeful Serviciului Public Comunitar Local de Evidența Persoanei Brașov, George Roșca:

“Noile cărți de identitate au dimensiunea unui card bancar și, pe lângă informațiile care se află și pe actualele cărți de identitate, vor avea și un CIP pe care vor fi stocate două amprente digitale și o amprentă facială. Vor fi și alte elemente de siguranță care se regăsesc și pe cărțile de identitate din alte țări europene. Introducerea cărții de identitate electronică dă posibilitatea cetățeanului de a opta pentru eliberarea unei cărți electronice de identitate cu sau fără imagine a impresiunilor papilare a celor două degete arătătoare sau a unei cărți de identitate simple, fără CIP”.

Potrivit lui George Roșca, până în anul 2031 ar trebui ca toți românii să beneficieze de astfel de documente.

O noutate este faptul că, la solicitarea părinților sau a reprezentanților legali, copiii pot avea carte de identitate electronică sau simplă, indiferent de vârsta minorilor.

Sursa foto: RADOR


Sorin Țârcă