Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

S-a cerut oficial modificarea traseului autostrăzii A13 Brașov – Bacău

Publicat: miercuri, 23 Februarie 2022 , ora 14.10
Sursa foto: arhivă / DRDP
Sursa foto: arhivă / DRDP

Prefectul Județului Covasna, Ráduly István, a trimis o adresă către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, prin care solicită reanalizarea proiectului pentru autostrada A13 Brașov-Bacău, pentru tronsonul situat pe teritoriul localităților Dobolii de Jos și Ilieni.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a acționat în urma dezbaterii care a avut loc zilele trecute la Căminul Cultural din Ilieni, care au participat localnici alături de autorități județene.

Am transmis o adresă la care am anexat petiția cetățenilor din comuna Ilieni, cu peste 1.000 de semnături. Am solicitat la CNAIR să găsească o soluție în vederea respectării doleanțelor cetățenilor”, a spus prefectul Ráduly István.

În petiție, cetățenii din mai multe localități aflate pe traseul cuprins în proiectul de construire a autostrăzii Brașov-Bacău solicită modificarea traseului, astfel încât să nu se apropie de comunitățile sătești.

La dezbaterea de sâmbătă, de la Ilieni, la care au participat și localnicii din comuna brașoveană Hărman, oamenii s-au arătat nemulțumiți în special de faptul că ruta aleasă în final pentru această investiție este una foarte apropiată de comunitățile lor, ceea ce va genera poluare fonică și de mediu. Totodată, au atras atenția că vor fi dărâmate zeci de case, inclusiv dintre cele construite în ultimii 10 ani.

Camelia Vlad