Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Mișcare socială de solidaritate printre români pentru susținerea ucrainienilor care fug din calea războiului

Publicat: vineri, 25 Februarie 2022 , ora 7.23
Sursa foto: Facebook Uniți pentru Ucraina
Sursa foto: Facebook Uniți pentru Ucraina

"Uniți pentru Ucraina" este o pagină deschisă pe rețelele de socializare pe care mii de români din toată țara își manifestă solidaritatea față de vecinii afectați de invazia rusească.

Pe grupul social-media sunt înscriși voluntari și donatori care vor să vină în sprijinul ucrainienilor plecați în pribegie de teama războiului. Sunt oferite informații utile, mâncare și cazare temporară pentru refugiați. Aceștia găsesc ajutor chiar și pentru patrupedele care îi însoțesc.

"Noi nu putem caza oameni, însă dacă auziți sau cunoașteți situații cu refugiați care călătoresc alături de câinii lor în zona Brașovului și întâmpină dificultăți pe unde ajung, transmiteți-le că își pot lăsa prietenii patrupezi la noi, în siguranță, atât cât vor avea nevoie, fie în regim de day-care sau cazare. Gratuit, în limita locurilor disponibile. În cazuri extreme, pentru perioade scurte de timp, putem pune la dispoziție și un spațiu de locuit cu tot ce e nevoie pentru o familie cu 2-3 membri și câinele lor", așa sună unul dintre aceste mesaje de solidaritate.
Camelia Vlad