Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Situația de la Kiev, luni dimineața

Publicat: luni, 28 Februarie 2022 , ora 8.54

Administrația de Stat a orașului Kiev a raportat că noaptea de duminică spre luni a fost liniștită în capitala Ucrainei, deși s-au înregistrat mai multe confruntări și lupte cu grupuri de sabotaj și recunoaștere - relatează RBC. Restricțiile de circulație au fost ridicate începând cu ora 8:00, magazinele alimentare se vor redeschide, iar trenurile de metrou vor începe, din nou, să circule, însă la intervale mari de timp.

Cu toate acestea, locuitorii Kievului sunt rugați să fie vigilenți și să nu iasă din casă decât dacă este absolut necesar. Autoritățile raportează că luptele de stradă continuă, iar cetățenii sunt rugați să se deplaseze cu mare grijă.

Pe de altă parte,în această dimineață sunt așteptate negocieri între cele două părți aflate în conflict, informează Radio România Actualități. Delegația rusă de negociatori așteaptă partea ucraineană în regiunea Gomel din Republica Belarus, a comunicat o sursă din cercurile diplomatice citată de RIA - Novosti.

"Așteptăm începerea negocierilor, partea ucraineană încă nu a venit. Întâlnirea trebuie să aibă loc în această dimineață, în regiunea Gomel, în orele care urmează", a comunicat sursa.

La discuțiile care ar urma să aibă loc în această dimineață nu vor participa președinții Vladimir Putin și Volodimir Zelenski, ci delegații ale acestora.

Forțele ruse au anunțat, aseară, că au sub control centrul orașului port Berdeansk, la Marea de Azov, lângă Mariupol, potrivit corespondentului RA la Moscova, Alexandr Beleavschi.

Președintele Vladimir Putin a ordonat ieri intrarea în alertă a forțelor de descurajare nucleară, acuzând declarațiile agresive ale liderilor principalelor țării ale NATO. Vesticii au condamnat declarațiile ca fiind periculoase și le cer cetățenilor lor să părăsească Rusia.

Ieri, Uniunea Europeană a decis noi măsuri de sprijin pentru Ucraina, inclusiv, în premieră, fonduri de 450 de milioane de euro pentru furnizarea de armament. Spațiul aerian al Uniunii este închis pentru toate avioanele rusești și vor fi interzise canalele Kremlinului - Russia Today si Sputnik.

În România, la ora 9.00 este programată o ședință a task-force-ului pentru gestionarea situației generate de agresiunea militară rusă din Ucraina la care participă premierul Nicolae Ciucă.

Potrivit AGERPRES, din acest grup de lucru fac parte ministrul Apărării, Vasile Dîncu, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, ministrul de Interne, Lucian Bode, ministrul Energiei, Virgil Popescu, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, ministrul Muncii, Marius Budăi, secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu, precum și șeful Cancelariei prim-ministrului, Mircea Abrudean.

Surse: Radio România Actualități, AGERPRES


Radio România Brașov FM