Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Armata rusă a continuat noaptea trecută atacurile asupra capitalei Kiev și orașului Harkov

Publicat: marți, 1 Martie 2022 , ora 9.25

Armata rusă a continuat noaptea trecută atacurile asupra capitalei Kiev și orașului Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina. În acest oraș, situat în est, proape de frontiera cu Rusia, militarii ruși au aruncat în aer stații de alimentare cu energie electrică și au distrus cu rachete etajele superioare a două clădiri înalte, informează Radio România Actualități.

În același timp, convoiul militar rusesc, care înaintează dinspre nord spre Kiev, se întinde pe 64 de km, potrivit unor imagini din satelit. Acestea arată și desfășurări de forțe și unități de elicoptere de atacuri la sol în sudul Belarusului, la mai puțin de 32 km nord de frontiera cu Ucraina.

Totodată, potrivit RBC, un obuz rusesc a lovit marți dimineață clădirea unei maternități din satul Buzova, situat în zona Autostrăzii Jitomîr, în apropierea capitalei Kiev. Autoritățile au declarat că oamenii au fost evacuați la timp, clădirea este grav avariată, însă nu s-a prăbușit.

Situația rămâne tensionată pe tot teritoriul țării potrivit Statului Major al Armatei Ucrainene, care a confirmat și un atac asupra orașului Herson din sud.

De cealaltă parte, luni, autoritățile de la Moscova au raportat că triada nucleară rusă a fost trecută în regim de serviciu cu efective întărite, după ce Kremlinul a cerut acest lucru, invocând declarațiile agresive ale unor oficialități occidentale de rang înalt. Potrivit Radio România Actualități, Statele Unite și Uniunea Europeană au anunțat că sunt pregătite să adopte sancțiuni suplimentare împotriva Rusiei.

Tot ieri, Parlamentul României a adoptat o declarație prin care condamnă agresiunea armată masivă a Rusiei împotriva Ucrainei. Legislativul de la București a reafirmat totodată susținerea pentru aspirațiile europene și euroatlantice ale Ucrainei.

Surse: RADOR, Radio România Actualități


Radio România Brașov FM