Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

„Este momentul ca România să fie membru deplin în Schengen”, spune comisarul european pentru Afaceri Interne

Publicat: marți, 1 Martie 2022 , ora 9.36
Sursa foto: Facebook / DSU
Sursa foto: Facebook / DSU

Comisarul european pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, a declarat că este momentul ca România să fie membru deplin al spațiului Schengen, informează AGERPRES:

"Sper că se va întâmpla curând, Comisia a făcut, după cum știți, în acești zece ani, evaluarea că România este pregătită pentru Schengen. Iar aceasta este poziția noastră în continuare", a declarat oficialul de la Bruxelles.

Potrivit Radio România Actualități, comisarul european a vizitat, ieri, punctul de trecere a frontierei Siret, în județul Suceava. Ylva Johansson s-a declarat impresionată de solidaritatea de care au dat dovadă românii față de refugiații ucraineni:

“România face o treabă foarte bună. Oamenii sunt primiți cu foarte multă căldură. Le sunt asigurate cazare, mâncare, documente și tot ce au nevoie. În prezent, cel puțin 400.000 de refugiați au părăsit teritoriul Ucrainei cu destinația Uniunea Europeană, dar estimez că trebuie să ne așteptăm la milioane”.

Radio România Brașov FM