Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ministerul Sănătății a propus Guvernului măsuri de relaxare. Ce s-ar putea schimba

Publicat: marți, 1 Martie 2022 , ora 11.25
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov

Ministerul Sănătății a propus Guvernului măsuri de relaxare în perioada următoare. Asta deoarece în România se înregistrează o evoluție constant descendentă a indicatorilor privind pandemia Covid – număr de cazuri noi, decese etc.

Potrivit ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, tulpina omicron rămâne dominantă în țară, însă autoritățile estimează că în circa 1-2 săptămâni, numărul cazurilor noi zilnice va fi sub 1.000. Totodată, la acest moment, la nivel național gradul de ocupare a paturilor Covid este de circa 30%, iar cel al paturilor de la terapie intensivă de 47,5%.

Trendul acesta descrescător (...) ne-a determinat să solicităm o serie de măsuri de relaxare care cred că vor fi acceptate ca atare”, a spus ministrul sănătății.

Măsurile de relaxare propuse de autoritățile sanitare:

- accesul fără certificat electronic Covid în centrele comerciale, instituțiile publice, hoteluri, pensiuni, restaurante;

- creșterea limitei de la 30% la 50 % din capacitatea maximă a spațiului, fără restricție de interval orar pentru competiții sportive, cinematografe, săli de spectacol, concerte în aer liber, cursuri, conferințe, workshop-uri, săli de sport și piscine;

- se permite organizarea evenimentelor private cu participarea a maxim 200 de persoane;

- masca de protecție nu va mai fi obligatorie în spațiile publice deschide, însă rămâne obligatorie în cele închise și recomandată în cele aglomerate .

Potrivit oficialului de la Ministerul Sănătății, va fi păstrată măsura izolării și carantinării persoanelor care sosesc din țări cu risc epidemioliogic ridicat, la fel și obligativitatea testării săptămânale a personalului de îngrijire și asistență din centrele pentru persoane vârstnice.

Ne menținem poziția că ar trebui, cel puțin o anumită perioadă, până vedem ce se întâmplă după introducerea acestor relaxări, să rămână închise activitățile din baruri, cluburi și discoteci, unde în mod evident interacțiunile sunt mult mai frecvente și oamenii au alt tip de comprotament în astfel de locuri”, a adăugat ministrul Sănătății.

În perioada următoare, măsurile vor fi analizate de Guvern și de Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov

Radio România Brașov FM