Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

UPDATE VIDEO&LIVE. A 14-a zi de război

Publicat: miercuri, 9 Martie 2022 , ora 10.33
Sursa foto: photo.unian.info
Sursa foto: photo.unian.info

Update: Șeful adjunct al cancelariei prezidențiale ucrainene, Igor Jovkva, a declarat pentru postul german ARD că nu exclude discuțiile despre o posibilă neutralitate a Ucrainei în negocierile cu Federația Rusă - scrie Evropeiska Pravda.

Totodată, oficialul a pledat pentru o întâlnire la nivel prezidențial, subliniind că negocieri serioase pot avea loc numai dacă Vladimir Putin se va întâlni cu Volodimir Zelenski. "Zelenski este pregătit. Din păcate, partea rusă nu dorește să facă acest pas. Partenerii internaționali ar trebui să ajute la organizarea unei astfel de întâlniri. Cu toate acestea, astfel de negocieri și un posibil acord ar putea avea loc numai după încetarea ostilităților și încetarea focului" - a adăugat Igor Jovkva. La o astfel de întâlnire, a menționat oficialul, ar putea avea loc discuții despre cum ar arăta o posibilă neutralitate a Ucrainei. (www.eurointegration.com.ua, RADOR)

................................................................

În cea de-a 14-a zi de război declanșat de Rusia împotriva Ucrainei, Kievul rezistă în fața inamicului și opune în continuare rezistență. Trupele invadatoare din Federația Rus, tehnica și echipamentele militare nu au reușit să pătrundă în oraș, dar inamicul continuă să lanseze atacuri de rachete asupra capitalei Ucrainei.

Ocupanții ruși atacă intens orașele situate la periferia Kievului, militarii ucraineni resping însă atacurile inamice, relatează Agenția de presă RBC-Ucraina. Miercuri, inamicul s-a regrupat pentru a organiza asaltul asupra Kievului. Ocupanții organizează asaltul asupra Kievului, implicând cele mai eficiente și numeroase unități și subunități de trupe militare ruse, care sunt pregătite pentru luptă.

Situația din capitală la 9 martie: la Kiev funcționează un comandament umanitar, unde populația poate solicita medicamente, alimente și produse esențiale. Toate centrele comandamentului umanitar sunt indicate pe o hartă online.

De asemenea, inamicul continuă să dețină liniile ocupate anterior și localitățile capturate din apropierea capitalei. Cetățenii din Kiev nu au voie să iasă din imobile și să se deplaseze cu mijloacele proprii de transport. Singura excepție este plecarea către un adăpost în timpul alertelor de raid aerian. În intervalul 8:00 - 19:00, în capitala Kiev transportul public de suprafață și metroul funcționează parțial. În plus, stațiile de metrou funcționează ca adăposturi.

În capitală funcționează magazinele alimentare, farmaciile și cabinetele veterinare. Ele se regăsesc pe o hartă online. La Kiev continuă să acumuleze stocuri de alimente, medicamente și produse esențiale. Se lucrează în mod constant pentru întărirea apărării orașului. (www.rbc.ua, RADOR)

Sursa foto: photo.unian.info 

Radio România Brașov FM