Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Formularul electronic de localizare a pasagerului – PLF – trebuie completat în continuare la intrarea în țară

Publicat: joi, 10 Martie 2022 , ora 10.05
Sursa foto: pixabay.com
Sursa foto: pixabay.com

După ridicarea măsurilor impuse pe perioada stării de alertă nu mai este necesară prezentarea certificatului verde la intrarea în țară. În schimb, trebuie în continuare completat formularul electronic de localizare a pasagerului, PLF, informează Radio România Actualități.

“Introducerea PLF în România a apărut ca urmare a unui context european, în care tot mai multe state l-au introdus pentru a putea veni în sprijinul celor care erau afectați sau în risc de a fi contaminați de SARS-CoV-2. În acest moment există demersuri de a renunța și România la un astfel de document; până când însă nu se va întâmpla acest lucru, deci pe toată perioada de valabilitate a acestui act normativ, Ordonanță de Urgență a Guvernului 129/2021 rămâne în vigoare. Facem un apel la cetățenii români să continue să își completeze aceste formulare până când actul normativ în vigoare va fi abrogat”, a precizat purtătorul de cuvânt al guvernului, Dan Cărbunaru.

Reamintim că, începând de ieri, nicio restricție anti-COVID nu mai este în vigoare. Totuși, medicii și autoritățile din sănătate recomandă ca măsurile de distanțare și purtarea măștilor de protecție în interior și în spațiile aglomerate, precum și izolarea celor diagnosticați cu COVID-19 să fie respectate în continuare.

Neprelungirea stării de alertă are mai multe implicații, printre ele, cei care au documentele de identitate expirate trebuie să le refacă în următoarele trei luni, aspect care nu a mai fost valabil în ultimii doi ani.

Casa Națională de Asigurări precizează însă că reglementările instituite în pandemie, în domeniul medical, rămân valabile până la sfârșitul acestei luni, urmând să facă publice schimbările care vor interveni de luna viitoare.

Cum se completează formularul electronic de localizare a pasagerului vezi aici: PLF

Radio România Actualități