Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Sancțiuni drastice pentru creșterea nejustificată a prețurilor la combustibili

Publicat: vineri, 11 Martie 2022 , ora 8.52
Sursa foto: arhivă / AGERPRES / romania-actualitati.ro
Sursa foto: arhivă / AGERPRES / romania-actualitati.ro

Peste 70 de stații de carburant din toată țara au fost sancționate cu amenzi în valoare de 370.000 de lei, în urma creșterii nejustificate a prețurilor la benzină și motorină, informează Radio România Actualități.

Totodată, au fost emise ordine de încetare a practicilor comerciale incorecte. Și stația din Beiuș, care acum două zile a vândut combustibil la prețul de peste 10 lei pentru un litru a fost sancționată.

La rândul său, Inspectoratul pentru Situații de Urgență face controale, după ce unele persoane au cumpărat carburanți în recipiente improvizate (vezi aici).

În acest context, premierul Nicolae Ciucă a cerut tragerea la răspundere a celor vinovați de creșterea nejustificată a prețurilor la carburanți și aplicarea unor sancțiuni drastice:

“Nu voi permite nimănui să profite de această situație, pentru ca, din lăcomie sau din orice alte motive, să încerce să destabilizeze economia țării și viața cetățenilor. Instituțiile responsabile vor fi ferme în verificările pe care trebuie să le facă și vor da sancțiuni drastice celor care încalcă legea”, a spus Nicolae Ciucă.

Autoritățile au dat asigurări că România nu are nicio problemă cu stocurile de combustibil și că nu sunt motive pentru explozia prețurilor din ultimele zile.

Radio România Actualități