Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Locuitorii din regiunile izolate vor avea acces la îngrijiri medicale și medicamente. Proiect de lege aprobat în parlament

Publicat: vineri, 11 Martie 2022 , ora 13.44
Sursa foto: arhivă / romania-actualitati.ro
Sursa foto: arhivă / romania-actualitati.ro

Locuitorii din regiunile izolate vor avea acces la îngrijiri medicale și medicamente, informează Radio România Actualități. Un proiect de lege a fost aprobat în parlament, documentul aflându-se acum pe masa de lucru a președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

Măsurile adoptate de parlament permit recunoașterea și plata serviciilor oferite de medicii specialiști și rezidenți în cadrul caravanelor mobile, care se vor regăsi în zonele defavorizate, unde nu există medici de familie sau asistenți medicali comunitari.

Serviciile se acordă cu prioritate gravidelor, copiilor și persoanelor vulnerabile, incluisv celor care nu au documente de identitate și card de sănătate.

Pe lângă asistența medicală prin intermediul cabinetelor mobile, se va asigura și livrarea la domiciliu de medicamente din programele naționale de sănătate pentru bolnavii cronici și pacienții cu patologii acute.

În program sunt implicați și farmaciștii, dar și furnizorii de servicii conexe actului medical, cum sunt tehnicienii dentari, biologii sau psihologii și sunt asigurate activități de educație pentru sănătate.

Radio România Actualități