Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

România are suficiente stocuri de ulei și alte produse alimentare, dau asigurări oficialii guvernamentali

Publicat: sâmbătă, 12 Martie 2022 , ora 13.02
Sursa foto: pixabay.com
Sursa foto: pixabay.com

România are suficiente stocuri de alimente și produse neperisabile, există suficientă marfă în depozite și în magazine, iar autoritățile sunt în contact permanent cu retailerii, a declarat astăzi purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Potrivit Radio România Actualități, și ministrul familiei, Gabriela Firea, spune că românii nu trebuie să se teamă că vor rămâne fără pâine și alte alimente pe masa din cauza conflictului militar din Ucraina. Majoritatea alimentelor s-au scumpit, din păcate, a scris pe Facebook Gabriela Firea, dar nu trebuie să ne panicăm la prima veste neverificată și să golim rafturile magazinelor.

Tot astăzi, ministrul agriculturii, Adrian Chesnoiu, a declarat că avem stocuri de ulei până la noua recoltă și că la minister sunt în monitorizate zilnic stocurile de cereale, alimente și ulei.

“Avem stocuri de ulei astfel încât să nu apară niciun fel de dezechilibru. Îi rog pe toți românii să înțeleagă că tot ceea le transmitem pe căile oficiale se bazează pe date reale. (...) Pe lângă faptul că se află în depozite suficiente cantități de ulei pentru a nu crea dezechilibre, avem și stocuri de floarea soarelui la fabricile producătoare de ulei din țara noastră”, a declarat ministrul agriculturii.

Radio România Actualități