Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Protest spontan al transportatorilor pe centura municipiului Brașov (VIDEO)

Publicat: luni, 14 Martie 2022 , ora 9.28
Sursa foto / video: Radio România Brașov FM
Sursa foto / video: Radio România Brașov FM

UPDATE ORA 11.55

“Prețul la carburant, prețul la asigurări, la RCA, supraimpozitarea salariilor conducătorilor auto. În rest, cred că sunt și problemele pe care le au și ceilalți oameni din societate: gaz, curent, apă, totul s-a scumpit și nu mai reușim să plaăm. Transportul românesc este în moarte clinică. O să fim obligați să închidem cu toți firmele și să ne căutăm de lucru... dacă o să mai avem unde să lucrăm. Este un protest spontan. Din câte știu, asociațiile din domeniu au înaintat scrisori deschise către Guvern, dar nu s-a luat nicio măsură. (...) Noi am cerut undeva la 7500 de lei și cei de la asigurări vor undeva la 12.000 de lei. În condițiile astea, asigurările devin mai scumpe decât în alte țări europene, noi nu mai suntem competitivi și am putea să închidem firmele (...) Noi prin acest protest încercăm să trezim instituțiile statului din hibernare, dacă o să reușim”, a precizat un protestatar.

“RCA-ul, motorina, toate taxele care ne sufocă. Fac această meserie de 12 ani, cel puțin și acesta este cel mai greu moment, ținând cont de toate creșterile: curent, gaz și acasă nu mai știm ce să punem pe masă familiei. Este greu. (...) Eu sunt șofer. Prețul la motorină este mare. Ținând cont că făceam plinul la mașina mică cu 250 de lei și acuma trebuie să pun 300 și ceva de lei, vă dați seama. Să facă ceva statul, să scadă din acciză, să reducă TVA-ul, nu stiu”, a spus al protestatar.

“Totul e dublu. Munca noastră nu mai este cum era. Prețul la cauciucuri, motorina, e dublu tot. Nu avem cum să ne descurcăm. Statul român ar trebui să ajute mai mult. (...) Din punct de vedere al combustibilului este dezastru. Nu mai putem face același transport pe care îl faceam acum 5 ani cu motorina la 8 lei, 8 lei 50 litrul”, a spus alt protestatar.

.................

Un protest spontan al transportatorilor se desfășoară în această dimineață pe centura municipiului Brașov.

Potrivit Radio România Actualități, sunt în jur de 20 de camioane care se deplasează în coloană.

Șoferii sunt nemulțumiți de creșterea prețurilor la carburanți și la asigurările auto RCA, precum și de impozitele mari.

Browserul Dvs. nu poate reda acest clip.

Radio România Actualități