Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Mașinile Google Street View se întorc în România, de astăzi

Publicat: marți, 15 Martie 2022 , ora 9.38
Sursa foto: captură Google Maps
Sursa foto: captură Google Maps

Mașinile Google Street View se întorc în România începând de astăzi.

În următoarele luni, ele vor străbate șoselele țării și vor vizita peste 120 de localități și drumurile dintre ele, cu scopul de a actualiza imaginile Street View din orașe, șosele și autostrăzi pe Google Maps.

Preluarea de imagini 360 de grade Street View din România va ajunge și la Brașov.

Serviciul Street View este disponibil în România începând cu 2010, când au fost publicate primele imagini din cele mai importante orașe pe Google Maps.

Acoperirea Street View la nivelul întregii țări s-a realizat în 2012, atunci când au fost preluate imagini de pe 40.000 de km de drumuri, 39 de orașe și sute de obiective turistice.

Extinderea Street View în România a continuat constant, fiind actualizate imaginile din marile orașe și adăugate diferite obiective turistice, precum Castelul Bran.

Protejarea confidențialității este foarte importantă pentru Google. Înainte de publicarea imaginilor 360 de grade preluate, acestea sunt procesate cu o tehnologie specială care estompează fețele oamenilor și plăcuțele de înmatriculare a mașinilor pentru a nu putea fi identificate, iar astfel confidențialitatea este protejată.

Nucu Jalea