Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Din perspectiva stocurilor de cereale, România este asigurată, a spus ministrul agriculturii

Publicat: joi, 17 Martie 2022 , ora 13.39
Sursa foto: pixabay.com
Sursa foto: pixabay.com

Ministrul agriculturii, Adrian Chesnoiu, a afirmat că în România nu există riscul apariției unei crize alimentare și nici a unor dezechilibre majore din acest punct de vedere.

Invitat la Radio România Actualități, el a subliniat că pandemia și creșterea prețurilor la energie și gaze naturale au afectat economia în ansamblu, inclusiv industria alimentară.

Cu toate acestea, țara noastră produce suficient de mult pentru necesarul de consum al populației și are și capacitatea de a exporta, a precizat ministrul Adrian Chesnoiu:

“Din perspectiva stocurilor, România este asigurată. În primul rând la rezervele de stat avem cantități suficiente de alimente și de cereale astfel încât să nu apară o criză până la noua recoltă. În depozitele fermierilor și ale procesatorilor, precum și ale comercianților de cereale se află cantități însemnate de grâu sau, dacă vorbim de floarea-soarelui, la fel, este o situație care ne asigură necesarul de consum până la noua recoltă. Luăm exemplul semințelor de floarea-soarelui. România a produs anul trecut, într-un an bun agricol, aproximativ trei milioane de tone. Necesarul de consum ulei de floarea-soarelui este asigurat din procesarea a 1.200.000 de tone. Iar un milion de tone de floarea-soarelui aproximativ sunt exportate ca atare. Deci iată că suntem o țară care își aprovizionează populația, procesează intern o cantitate suficientă cât să poată exporta și mai exportăm și materie primă”.

Radio România Actualități