Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Focar de septicemie hemoragică virală la păstrăvi, în județul Sibiu. Localitățile Ucea și Victoria, în zona de supraveghere

Publicat: marți, 22 Martie 2022 , ora 14.00
Sursa foto: pixabay.com
Sursa foto: pixabay.com

Focar de septicemie hemoragică virală la păstrăvi, în județul Sibiu.

După confirmarea bolii la o păstrăvărie cu puncte de lucru în Cârța și Arpașu de Sus, Centrul Local de Combatere a Bolilor Sibiu a aprobat un plan de măsuri pentru controlul acesteia. Acesta prevede uciderea tuturor salmonidelor existente la nivelul păstrăvăriei, curățarea și dezinfecția tuturor bazinelor, ustensilelor, echipamente folosite, dar și a mijloacelor de transport.

Totodată, timp de 6 săptămâni după finalizarea dezinfecției, bazinele vor fi lăsate pe uscat.

De asemenea, au fost stabilite o zonă de protecție de 5 km în jurul focarului și una de supraveghere de 10 km care cuprinde și localitățile Ucea și Victoria, din județul Brașov.

Toate exploatațiile piscicole aflate în interiorul zonelor restrictive sau cu legături cu focarul de boală, vor fi supuse catagrafierii și testelor de laborator.

Măsurile se vor menține până la închiderea focarului de boală, conform legislației sanitare veterinare în vigoare, au transmis reprezentanții Prefecturii Sibiu.

Radio România Brașov FM