Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Peste 8.000 de kilometri de cale ferată au nevoie de reparații

Publicat: marți, 22 Martie 2022 , ora 15.01
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Trenurile CFR Călători vor circula de-abia peste 10 ani cu viteze de 120 de kilometri pe oră, pentru că peste 8.000 de kilometri de cale ferată au nevoie de reparații.

Totuși, prin PNRR și prin programele europene, mai multe linii principale din țară vor fi modernizate, pentru a readuce linia la parametrii dinainte de Revoluție - a explicat Monica Mihăileanu, director general adjunct al Companiei CFR Infrastructură.

“Nu au fost suficiente sume alocate pentru zona de întreținere și mentenanță, ceea ce a dus clar la o scădere bruscă și la o ridicare accentuată în zona restricțiilor. Da, planningul actual este de a aduce calea ferată la o zonă de echilibru, de a ridica pe puțin 80% din restricțiile existente pe întreaga rețea de aproximativ 8.200 de kilometri”, a precizat Monica Mihăileanu.

Radio România Actualități