Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Fonduri europene alocate Românei pentru producția de energie din surse regenerabile

Publicat: joi, 31 Martie 2022 , ora 17.00
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Ministerul Energiei a anunțat lansarea apelului de proiecte pentru producție de energie din surse regenerabile (eolian și solar), cu un buget de peste 450 de milioane de euro.

Se pot depune aplicații începând de astăzi, 31 martie, până în 31 mai.

"Această finanțare este pentru mediul privat. Pot aplica microîntreprinderile, întreprinderile mici și mijlocii, dar și întreprinderile mari, atât companii cu istoric, dar și întreprinderi nou înființate. Vorbim despre capacități de producție de energie verde, solară și fotovoltaică, dar vorbim de capacități pe care să le prodcă întreprinderile, nu vorbim de o finanțare pentru zona publică, pentru unitățile administrativ-teritoriale sau primării", a specificat secretarul de stat Roxana Mânzatu.

Prin realizarea proiectelor finanțabile în cadrul acestei scheme de ajutor se urmărește creșterea cu aproximativ 950 MW a capacității instalate de producere a energiei electrice din sursă de energie eoliană și solară, cu sau fără instalații de stocare integrat, potrivit oficialilor din Ministerul Energiei.
Camelia Vlad