Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Producătorii din industria de morărit și panificație susțin că nu au probleme cu materia primă din țară

Publicat: joi, 7 Aprilie 2022 , ora 20.07
Sursa foto: arhivă / pixabay.com
Sursa foto: arhivă / pixabay.com

Producătorii din industria de morărit și panificație susțin că nu au probleme cu materia primă din țară, până la recolta viitoare.

În plus, președintele patronatului român din domeniu, Aurel Popescu, a declarat, la emisiunea Probleme la Zi, de la Radio România Actualități, că, în această perioadă, se încearcă și trimiterea la export a unor produse deja procesate.

Un prim lot - test de făină a plecat deja spre Libia.

“Până la noua recoltă, avem asigurat grâul pentru pâine, suficient. Eu vă spun sincer că în anul cel mai prost din ultimii 20 de ani am realizat 7 milioane de tone de grâu, noi mâncăm 4 milioane. Nu este nici un motiv de speriat că e criză alimentară (…) Acum este în derulare un contract mic de export de făină de probă. Dacă el va fi agreat, câteva sute de mii tone, România poate să înceapă încă de luna viitoare”, a precizat Aurel Popescu.


Radio România Actualități