Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

S-a stins Ana Pascu, dublă medaliată la Jocurile Olimpice și președintele de onoare al Federației Române de Scrimă

Publicat: vineri, 8 Aprilie 2022 , ora 14.27
Sursa foto: Facebook / Federația Română de Scrimă
Sursa foto: Facebook / Federația Română de Scrimă

Ana Pascu, fosta marea floretistă, dublă medaliată la Jocurile Olimpice și președintele de onoare al Federației Române de Scrimă, a murit la vârsta de 77 de ani.

La Campionatele Mondiale, Pascu a câștigat aurul la juniori în 1963, după care, la seniori, a urcat de 7 ori pe podium: aur cu echipa la Havana 1969, argint la echipe 1970 și de cinci ori a luat bronz 1967, 1971, 1973, 1974, 1975.

Cariera remarcabilă de sportiv a fost urmată de una impresionantă ca președinte de Federație, vicepreședinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român și vicepreședinte al Federației Internaționale de Scrimă.

Ana Pascu și-a pus ampreunta și pe cariera unuia dintre cei mai importanți sportive brașoveni.

O doamnă în adevăratul sens al cuvântului. Nu o știu vreodată răstindu-se la cineva sau să nu fie cu zâmbetul pe buze. Sunt o mulțime de amintiri pe care le avem, inclusiv o parte din medaliile pe care le-am câștigat (...) au fost înmânate de dânsa, în calitate de vicepreședinte al Federatiei Internaționale și era tot timpul alături de noi la momentele de bucurie și victorie pe care le-am avut”, a spus Rareș Dumitrescu.

Ana Pascu a creat strategia scrimei românești și dezvoltarea acesteia. A condus Federația Română de Scrimă între 1982 -2013, timp în care s-au cucerit 134 de medalii: 9 la Jocurile Olimpice, 57 la Campionatele Mondiale și 68 la Campionatele Europene.

Adrian Susanu