Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Încep înscrierile în clasa pregătitoare

Publicat: luni, 11 Aprilie 2022 , ora 8.53
Sursa foto: arhivă / romania-actualitati.ro
Sursa foto: arhivă / romania-actualitati.ro

Astăzi încep înscrierile în clasa pregătitoare pentru copiii care împlinesc 6 ani până la 31 august, inclusiv. Până pe 10 mai, unul dintre părinți va completa o cerere-tip, care va ajunge la unitatea de învățământ dorită.

Pot fi înscriși și copiii care au mers la grădiniță și împlinesc 6 ani după 1 septembrie, însă pentru aceștia este nevoie de o recomandare dată de grădiniță.

“Cererile pot fi depuse atât în format fizic, cât și online, cu condiția ca, după ce aceste cereri vor fi operate în aplicația informatică, părintele să meargă la școală și să semneze fișa martor care, practic, este editată din programul informatic pus la dispoziție de minister pentru a gestiona înscrierea la clasa pregătitoare. Prima etapă se va finaliza, practic, în data de 27 mai, când se vor afișa listele pentru elevii admiși în această etapă, urmând, apoi, o altă etapă care se va finaliza în luna iunie, iar cazurile care nu se vor rezolva până la data de 15 iunie vor fi rezolvate la nivelul comisiei județene, la inspectoratele școlare în prima săptămână a lunii septembrie”, a explicat secretarul de stat în Ministerul Educației, Florian Lixandru.

În prima fază sunt admiși la școala de circumscripție copiii ai căror părinți au solicitat acest lucru, în cea de-a doua fază se procesează cererile pentru înscrierea la o altă unitate de învățământ decât cea de circumscripție, pe locurile rămase libere, iar în ultima fază sunt admiși la școala de care aparțin cu domiciliul copiii ai căror părinți au dorit o altă unitate de învățământ, dar nu s-a făcut înmatricularea, din lipsă de locuri.

Potrivit structurii anului școlar 2022-2023, adoptate recent, copiii vor fi așteptați în bănci pe 5 septembrie.

Radio România Actualități