Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Rezultate mai slabe decât cele de anul trecut, la simulări, la Română

Publicat: vineri, 15 Aprilie 2022 , ora 11.04
Sursa foto: arhivă / radiooltenia.ro
Sursa foto: arhivă / radiooltenia.ro

Rezultatele preliminare ale simulărilor pentru examenele naționale sunt mai slabe decât cele de anul trecut. Cel puțin la Română. Potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, metodologia din ultimii doi ani doar „confirmă faptul că educația online a fost departe de a-și atinge scopul”.

La simularea examenului de Bacalaureat, Limba și Literatura Română a fost cea care i-a pus în dificultate pe elevi. Doar 68,31% au obținute note egale sau mai mari cu 5, față de 70,20% în anul 2021.

La Matematică și Istorie, elevii au fost, se pare, mai bine pregătiți și asta pentru că peste 800 de elevi au luat nota 10.

În ceea ce privește simularea pentru Evaluarea Națională și aici proba la Română le-a dat bătăi de cap copiilor. Cei care au reușit să ia note mai mari sau egale cu 5 au fost în proporție 70,53%, un număr puțin mai mic față de anul trecut.

La Matematică, 60,58% dintre elevi au luat peste 5, față de 59,77% câți au reușit să promoveze în 2021.

Potrivit Ministerului Educației, rezultate finale trebuie analizate la nivelul fiecărei școli, prin discuții cu elevii, dezbateri la nivelul clasei sau ședinții cu părinții, pentru ca astfel să fie îmbunătățite rezultatele școlare.

Ruxandra Stoica