Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Minorii care agresează alți minori sau chiar adulți ar putea fi obligați să participe la programe de consiliere psihologică

Publicat: joi, 21 Aprilie 2022 , ora 13.52
Sursa foto: arhivă / pixabay.com
Sursa foto: arhivă / pixabay.com

Minorii care agresează alți minori sau chiar adulți ar putea fi obligați să participe, împreună cu părinții, la programe de consiliere psihologică, dacă nu pot răspunde penal. Proiectul de lege, care așteaptă votul senatorilor, mai prevede că, în lipsa acordului părinților, măsura poate fi dispusă de instanțele judecătorești competente.

Potrivit Radio România Actualități, părinții copilului care săvârșește fapte penale sau nu răspunde penal au obligația de a participa la programe speciale de consiliere psihologică organizate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului sau de alte instituții de specialitate publice sau private.

Copilul va participa la programe speciale de consiliere psihologică cu acordul părinților sau a altui reprezentant legal, dacă instanța judecătorească nu dispune alt fel.

În lipsa acordului părinților, măsura poate fi dispusă de către instanța judecătorească.

Pe durata executării măsurilor educative neprivative de libertate instanța poate impune una sau mai multe obligații, între care copilul să urmeze un curs de pregătire școlară sau profesională.

În expunerea de motive a proiectului de lege, se arată că sărăcia, inegalitățile sociale, disfuncțiile la nivelul familiei, politicile publice neadecvate pot contribui la apariția comportamentului deviant al tinerilor și chiar la acțiuni infracționale ale acestora.

Radio România Actualități