Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Prima Școală Românească și Biserica Neagră, pe lista obiectivelor care pot fi vizitate cu Biletul Unic

Publicat: joi, 21 Aprilie 2022 , ora 16.09
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

După succesul înregistrat de Biletul Unic, muzeelor brașovene din subordinea Consiliului Județean li s-au alăturat alte două obiective turistice. Muzeul Prima Școală Românească și Biserica Neagră pot fi vizitate și ele cu un singur bilet, alături de celelalte 9 obiective.

Brașov Visit Ticket a fost conceptul gândit de vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Szenner Zoltan.

„Brașov Visit Ticket – pe scurt BVT – le oferă turiștilor o imagine unitară a culturii și a obiectivelor turistice brașovene. Împreună, dovedim că nu suntem concurenți și, practic, ne însumăm beneficiarii. Este mult mai ușor să promovăm acest produs așa”, a explicat Szenner Zoltan.

Muzeul Prima Școală Românească este o instituție cu un patrimoniu extrem de valoros, dar care nu are avantajul situării în Piața Sfatului, ca în cazul celorlalte.

Toti suntem păstrători de tezaur și de patrimoniu cultural. Asta înseamnă că avem o mare responsabilitate de a păstra acest patrimoniu, dar și de a-l promova. Șansa că stăm la aceeași masă și că putem să avem o strategie în comun nu face altceva decât să eficientizeze încercările noastre de a fi cât mai cunoscuți publicului”, a explicat directorul Muzeului Prima Școală Românească, preotul Sebastian Pârvu.

Cel mai mare câștig pentru muzeele brașovene este cooptarea Bisericii Negre în acest proiect. Monumentul are un număr impresionant de vizitatori și o parte dintre aceștia vor ajunge, cu siguranță, și la celelalte muzee.

Este un proiect cultural, până la urmă, și educațional, iar pentru Biserică sunt importanți acești factori. Noi avem mulți vizitatori, dar prin acest proiect suntem convinși că vom atrage și mai mulți”, a precizat reprezentanta Bisericii Negre, Edith Orosz.

Muzeele prinse în proiectul Biletului Unic spun că efectele benefice ale acestuia s-au făcut resimțite și se așteaptă la o nouă creștere, odată cu introducerea Brașov Visit Ticket.

„Am avut o supriză foarte plăcută. Deși s-a lansat relativ recent - adică în decembrie - am observat o creștere simțitoare în ce înseamnă vizitarea zilnică a muzeului. Vorbim de procente de aproximativ 10, 15, uneori chiar 20%. Pentru un turist străin, să cumpere un bilet de 10 euro cu care să poți vizita 11 muzee, inclusiv Biserica Neagră, este un preț absolut simbolic”, a spus directorul Muzeului Casa Mureșenilor, Valer Rus.

Prețul unui bilet Brașov Visit Ticket este de 50 de lei pentru adulți, 35 de lei pentru studenți și pensionari și 15 lei pentru elevi.

La fiecare dintre acestea se adaugă o taxă de 5% din valoarea tichetului.


Sorin Țîrcă