Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Hospice Casa Speranței, fundație de utilitate publică

Publicat: joi, 21 Aprilie 2022 , ora 18.42
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Hospice Casa Speranței a devenit fundație de utilitate publică, a anunțat ministrul Sănătății Alexandru Rafila.

“Au așteptat mult prea mult, eu am fost absolut uimit când am ajuns la Ministerul Sănătății să aflu că o astfel de instituție nu a primit acest statut de utilitate publică, în condițiile în care a tratat 45.000 de pacienți în faza terminală a unor boli incurabile (…) Aici nu este vorba doar despre oferirea unor servicii medicale de bună calitate, ci și despre altceva, mai ales pentru pacienții cu astfel de patologii. Este vorba despre empatie și omenie”, a precizat ministrul Alexandru Rafila.

Lipsa statutului de fundație de utilitate publică a cauzat un deficit financiar destul de mare de-a lungul anilor, a precizat directorul executiv al Hospice Casa Speranței, Mirela Nemțanu:

“Ne bazăm pe donații, pe bani strânși cu greu și mă bucur să văd că, după mai bine de 10 ani și după discuții cu 15 miniștri ai Sănătății (...) Hospice a obținut acest statut”,
a adăugat directorul Hospice.

Reamintim că, anul acesta, Fundația a împlinit 30 de ani de când oferă servicii de îngrijire paliativă celor care suferă de boli incurabile, dar și sprijin pentru familiile acestora.



Radio România Brașov FM