Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Președintele Societății Române de Educație Nutrițională, Ligia Alexandrescu, despre alimentația în această perioadă

Publicat: duminică, 24 Aprilie 2022 , ora 9.33

Perioadele de sărbători abundă în alimente bogate în grăsimi, la care se adaugă dulciurile și alcoolul. Președintele Societății Române de Educație Nutrițională, Ligia Alexandrescu, spune de ce este bine să avem grijă la alimentație în această perioadă, indiferent dacă au ținut post sau nu.

Ligia Alexandrescu:
În general, persoanele care au ținut toată perioada de șase săptămâni plus Săptămâna Mare, deci șapte săptămâni de post, sunt puse la grea încercare, de fapt, voința lor e pusă la grea încercare, fiecare vrea să guste din toate bunătățile specifice acestei perioade. Într-adevăr, pe masa românilor se regăsește drobul, se regăsește carnea de miel, oul, cozonacul - toate acestea sunt alimente foarte bogate în proteine și după șapte săptămâni de reținere de la proteină de natură animală lucrurile pot escalada în tot felul de complicații și în special de natură digestivă, dacă nu avem grijă și nu suntem moderați. Vestea bună este că totuși avem o grămadă de legume cu frunze verzi, care au multă clorofilă și proteina poate fi digerată mai ușor, constipația poate fi evitată, iar dacă este să începem să mâncăm dimineața de Paște vom începe cu oul, pe care îl consumăm de obicei, dar cu multă, multă verdeață și chiar cu o bucățică de pâine, undeva spre 30 de grame de pâine cu secară, să avem fibre.

De asemenea, pentru o stare de sănătate bună sunt binevenite și plimbările în aer liber.

Radio România Brașov FM