Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

În România a fost înregistrat un caz de hepatită acută severă

Publicat: marți, 26 Aprilie 2022 , ora 10.59
Sursa foto: www.rador.ro
Sursa foto: www.rador.ro

În România a fost înregistrat un caz de hepatită acută severă, la un copil de 5 ani. Îmbolnavirea vine în contextul altor 169 de astfel de cazuri înregistrate în 11 țări. Nu este clar deocamdată dacă a existat o creștere a cazurilor de hepatită sau este doar o creștere a gradului de conștientizare a cazurilor de hepatită care apar în ritmul așteptat, dar nu sunt detectate, precizează Organizația Mondială a Sănătății.

Potrivit Radio România Actualități, în România, hepatita acută de origine necunoscută a fost identificată la o fetiță de 5 ani din zona București-Ilfov. Starea copilului este stabilă, deși este internat în continuare, precizează Ministerul Sănătății într-un comunicat.

În acest caz nu a fost detectată nici o infecție virală activă, iar markerii pentru boli autoimune au fost negativi. Fetița nu a călătorit în străinătate și nu are nicio legătură epidemiologică cu alt caz raportat de către OMS Europa.

Biroul regional al OMS Europa a anunțat, la 21 aprilie, 169 de cazuri de hepatită severă de cauză necunoscută în toată lumea. Această denumire înseamnă că nu au fost detectate virusurile hepatice cunoscute până în prezent; s-au manifestat la copii cu vârsta într-o lună și 16 ani, cel puțin un copil a murit și 17 au avut nevoie de un transplant hepatic, menționează Organizația Mondială a Sănătății.

Potrivit OMS, în aceste cazuri poate fi vorba de trei posibile cauze: un nivel mai scăzut al circulației adenovirușurilor în timpul pandemiei, potențiala apariție a unui nou adenovirus sau o infectare simultană cu SARS-CoV-2.

Hepatita este o inflamație a ficatului, un organ vital care procesează nutrienții, filtrează sângele și ajută la combaterea infecțiilor. Când ficatul este inflamat sau deteriorat, funcția acestuia poate fi afectată.

Radio România Actualități