Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Guvernul a adus modificări legii privind exercitarea profesiei de bonă

Publicat: joi, 28 Aprilie 2022 , ora 19.35
Sursa foto: pixabay.com
Sursa foto: pixabay.com

Guvernul a adus azi modificări la legea privind exercitarea profesiei de bonă. Ministerul Muncii explică într-un comunicat că astfel regulile s-au flexibilizat și simplificat.

Potrivit Radio România Actualități, serviciile acordate de bone nu mai sunt supuse controlului Inspecției Sociale, iar exercitarea acestei profesii este permisă și printr-un contract individual de muncă, încheiat de bonă cu părintele, pe lângă formele existente până acum, contract de muncă încheiat de bonă cu o persoană juridică sau desfășurarea activității ca persoană fizică autorizată. Este însă necesară întocmirea unui dosar personal ce trebuie prezentat la solicitarea inspectorilor de muncă.

De asemenea, documentul oferă posibilitatea ca persoanele care au calificare de babysitter să poată desfășura în aceleași condiții profesia de bonă.

Radio România Actualități