Arhivă : Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Alte două posibile cazuri de hepatită cu cauze necunoscute au fost depistate în România

Publicat: joi, 28 Aprilie 2022 , ora 19.42
Sursa foto: www.rador.ro
Sursa foto: www.rador.ro

Alte două posibile cazuri de hepatită cu cauze necunoscute au fost depistate în România, la copii cu vârste de 8 luni și de 10 ani, anunță Ministerul Sănătății.

Ministrul Alexandru Rafila precizează că cei doi copii primesc îngrijiri medicale și se așteaptă rezultate ale analizelor pentru a se vedea dacă poate fi identificată o cauză, informează Radio România Actualități.

La nivel internațional, specialiștii nu au reușit să confirme ce declanșează cele aproape 200 de cazuri de hepatită severă acută, cu cauze necunoscute diagnosticate în mai multe țări, nefiind identificat niciunul dintre virusurile hepatice existente în istoricul medical.

O variantă posibilă ar fi prezența unui adenovirus, preciza zilele trecute Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, dar investigațiile sunt în desfășurare.

Între timp, medicii subliniază că este important ca părinții să fie atenți la semnele bolii și să meargă la doctori imediat ce apar simptome asemănătoare cu cele ale hepatitei obișnuite - a precizat pentru Radio România Iași medicul infecționist, Carmen Dorobăț:

“De regulă sunt fenomene digestive. Mă refer la vărsături, la dureri abdominale. De asemenea, copilul frecvent este somnolent și simptomul care este și caracteristic unei astfel de afectări hepatice este icterul, adică acea culoare în galben a ochilor și, în paralel, părinții pot observa o culoare mai închisă a uriniei copilului respectiv. Se pare că este vorba de o afectare cu predilecție la nivelul vârstelor copilăriei, ca să spunem așa, sub 18 ani”.


Radio România Actualități